dilluns, 16 de març del 2020

LA HISTÒRIA INIMAGINABLE-DIA 2


                         
                           
Avui, dia esplèndid per quedar-se a casa. Tampoc no hauria sortit, he quedat massa impressionada amb el que he somiat: sortia a comprar i em disparava un franctirador. Sense preguntar on anava ni res; el virus s’ha carregat fins i tot les bones maneres. He corregut cap a la meva fruiteria de la plaça de la Font, però estava tancada i llavors he volat cap a la rampa del pàrquing ―ràpidament he calculat que guanyava dos segons respecte a l’entrada de vianants―. Un cotxe que pujava furient quasi se’m tira al damunt. Per sort, tot ha estat un malson, però encara en veig les imatges. Deu haver estat el subconscient, que associa aquesta situació amb l'estat de guerra.
He parlat amb l’Elna per telèfon.
―Tot bé, iaia, tot bé. El papa a treballar!
Punyeta! No sabia que ja s’hagués fet la preselecció de candidats a agafar el virus.
―I la mama?
―Aquí, iaia.
―No et moguis de casa, carinyo, que a fora plou.
―Sí, iaia, plou. La Lila s’ha pixat. No et pixis mai més, Lila, sents?
El meu fill també està bé. Dins del que cap, que jo ja sé que des del seu balcó es mira amb nostàlgia el que fins ahir era la terrassa del bar on anava a fer un cafè, o dos, o tres.
La mare, el dissabte del discurs d’estat de guerra em va dir:
―Ens tornaran a pegar...
―No, dona, no!
El que em preocupa és que no m’ho preguntava, m’ho deia. La meva única esperança són els punts suspensius del final.
El vídeo de les terrasses de Benidorm ahir, plenes de gent, m’ha indignat. No sé si és un fake, però podria ser que a España encara no s’haguessin assabentat de com les gasta el COVID19? Com pot ser que no tanquin la Comunitat de Madrid, ni que en cap roda premsa cap periodista ho  pregunti, si concentra més de la meitat de casos.

I aquesta nit... CRIMS! 

La sèrie de TV3 de dilluns al vespre ―que bé que s’està a casa!― dirigida, i suposo que guionitzada, magistralment per Carles Porta. No em faria res de conèixer-lo aquest xicot. 
Veig que, com a mi, li agrada matar “gent”. Ah, que no els mata ell! Ah, que no és ficció? Que són casos verídics. Caram! A vegades em sembla que ho entenc tot i resulta que no entenc res. Em passa a mi només?
Per exemple, sabeu què diu la Marta Sibina en el seu projecte OCTUVRE Doncs diu que el rei Felip és el culpable del coronavirus. Jo no diria tant, però sí que entre fALÍp i BABÀu ―que no ho era tant com semblava― i els quaranta lladres de les elits econòmiques espanyoles, i catalanes, acaparen tota la responsabilitat per les retallades sanitàries de la crisi, gràcies a les quals ara fer front al virus està essent molt difícil, si no impossible, pel que ens estan dient. Ho havíeu entès així?



Em sap greu, no són bones notícies:

16-3 Dia 2: Contagiats: 1394  Greus: 74  Morts: 18   Altes: ?
15-3 Dia 1: Contagiats: 903    Greus: 52  Morts: 12  Altes: 3




9 comentaris:

  1. Amb lo que tenim i a més mirant sèries de crims, no es estrany que tinguis aquests somnis ! hehehe.... millor distreure's amb altres coses que siguin més benèfiques !.
    Salut ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser tens raó, Artur, però aquesta sèrie, fins ara inofensiva des de la butaca de casa, m'agrada molt i no la puc deixar.
      Salut també!

      Elimina
  2. Avui al TN han fet un reportatge terrible sobre els maltractaments a la Residència per a gent gran Mn. Vidal Aunós, que és al meu barri. Gairebé supera la sèrie Crims del Carles Porta.
    Han de depurar, a més dels maltractadors, la direcció.
    I pel que fa al Covid 19... això va per llarg.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, Xavier! Les imatges eren esgarrifoses. Deixes el pare o la mare a la residència quan ja no tens cap més remei i els deixes a càrrec de gent que està més malalta que ells. No els poden fer algun examen psicològic abans de treballar en aquesta feina? Per Déu, pels que tracten amb avis i criatures, que són els més indefensos, hauria de ser obligat.
      Apa, ens anem "veient"!

      Elimina
  3. I què? Era guapo el franctirador? ... Tant de bo, que l'única preocupació de l'Elna sigui sempre que la Lila s'ha pixat. ... Anem passant el dies, tot esperant que ens respecti aquesta epidèmia i retornem a la nostra rutina. Espero, amb candeletes, el dia 3 (Crec que ja pots anar preparant mooolts textos)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha, Eli! Com ja dic, ni es va presentar ni em va dir "ara li dispararé un tret des d'aquella finestra, senyora". Directament va disparar i encara rai que de seguida em vaig despertar. Suposo que el subconscient deu associar aquesta situació amb un estat de guerra.
      Aquesta tarda més. Gràcies per comentar.

      Elimina
  4. Mira que m'ha agradat alguna cosa que he vist del Carles Porta, però no penso mirar crims de cap manera. En primer lloc, perquè ja no me'n recordo com es fa per mirar la tele i en segon lloc perquè ja hi ha prou desgràcies al dia a dia, per afegir-ne més.

    Seguir el vídeos de la gent d'Octuvre, encvara que també posa de bastant mal humor, ho trobo molt necessari. Fan una feina impagable i com sempre se la juguen, qualsevol ximle d'questsque corren pel nostre món pot denunciar-los per qualsevol cosa que se li passi pel cap.

    I el confinament continua i sempre és un plaer poder-nos parlar per aquí.

    I sembla que aquesta gent que ens envien (no ens envien metges ni material sanitari, no, aquest ens el confisquen, ens envien l'exèrcit)és dolenta de veritat i han traumatitzat a més d'una persona, com la teva mare. Aquesta vegada no ens pegaran, segurament que no, només estan fent el possible perquè morim com més millor.

    ResponElimina
  5. Mira que m'ha agradat alguna cosa que he vist del Carles Porta, però no penso mirar crims, de cap manera. En primer lloc, perquè ja no me'n recordo com es fa per mirar la tele i fa mandra tornar-m'hi a posar i en segon lloc perquè ja hi ha prou desgràcies al dia a dia, per afegir-ne més.

    Seguir el vídeos de la gent d'Octuvre, encara que també ens pot posar de bastant mal humor, ho trobo molt necessari. Fan una feina impagable i com sempre se la juguen, qualsevol ximple d'aquests que corren pel nostre món pot denunciar-los per qualsevol cosa que se li passi pel cap. S'han de fer córrer, i tant!

    El confinament continua i sempre és un plaer poder-nos parlar per aquí.

    I sembla que aquesta gent que ens envien (no ens envien metges ni material sanitari, no, aquest ens el confisquen, ens envien l'exèrcit) és dolenta de veritat i han traumatitzat a més d'una persona, com la teva mare. Aquesta vegada no ens pegaran, segurament que no, només estan fent mans i mànigues perquè morim com més gent millor.

    ResponElimina
  6. Caram, Carme! Ets moderna com els molt joves, eh? que ja no miren la tele. Jo encara vaig així. Mentre dinem i sopem i aquests dies més.
    Jo trobo que sí, que aquests vídeos estan molt ben fets i la informació que donen, és això que dius, que s'arrisquen molt amb informació que s'ha de conèixer.
    Uns inútils són, i la seva inutilitat la pagarem tots amb la salut i la vida. Ves què se'ls en fot a ells si tanquem Catalunya? Què hi perden res? Només és per les ganes de dir: aquí mano jo i punt!

    ResponElimina