dijous, 31 de gener del 2019

ESTIMADA CARME,


                                                
Estimada Carme, 
         Demà te’n vas, més ben dit, et prenen. Et prenen cap a un territori hostil del que mai no m’havia sentit tan allunyada. Et porten a un país que empresona per les idees. A tu, en concret, per haver permès parlamentar sobre les idees. És un país on no existeix la divisió de poders, on el govern es treu les lleis de la màniga i somriu en aplicar els càstigs, on els jutges són, a la descarada, part interessada, on la justícia condemna un sol home i eximeix vergonyosament de responsabilitats directius i polítics en un accident de tren, on absol violadors en grup i deixa impunes bona part dels corruptes, on governi qui governi, sempre manen els mateixos, on el poble ha oblidat el concepte de llibertat i ha tancat l’oïda a conèixer la veritat.
         Tot i empresonada, tenir-te aquí a Mas d’Enric, a només set kilòmetres de casa, em feia sentir alleujada. Anar a fer-te companyia sovint ha estat un bàlsam per a tots els que t’estimem. Espero que també ho hagi estat per a tu, encara que no ens poguessis veure ni sentir, si més no, en directe. Tanmateix, sabies que hi érem.


Benvinguda, Presidenta!   (Foto Diari Més)



Estiu... (Foto Diari Més)

... i hivern (Foto de Maite Valls)















       

No et deixarem mai (Foto Enric Mercadé)

Se t’emporten, Carme, i em fa mal perquè no sé quan tornaràs. El dia que vaig veure la teva mare sortint de visitar-te a la presó vaig pensar en la meva i només em va venir un qualificatiu al cap: Criminals! Sortia amb els ulls enrogits i, entre dos dels seus familiars, intentant de contenir les llàgrimes. Quan la gent de la concentració va començar a dir-li: “Estem amb vosaltres, estem amb vosaltres” es va desmuntar. Pobreta mare! Haver de veure la seva filla innocent, i honorable, entre reixes. El qualificatiu em torna quan veig la meva neta i penso que tu no pots gaudir de la teva, que t’han arrabassat un goig que no podràs recuperar mai. Criminals!
         I amb tot, em commou la teva força, Carme. Allà on vas hi queda la teva estela. Ningú que et conegui, fins i tot les delinqüents, companyes teves de presó, podrà mai considerar-te una mala persona. Només la ignorància i el desconeixement poden portar a creure que, tant tu com els teus companys sou malvats, delinqüents, malfactors, colpistes. La ignorància, el desconeixement i els interessos partidistes que planen damunt vostre, servats  pels jutges que us jutjaran. Ja tenen el veredicte preparat, només els cal emetre’l. I no hi haurà objeccions sobre drets i dignitats formulades pels advocats i per vosaltres mateixos que valguin. Si més no, no valdran en aquest país hostil.
         Saps què, Carme? Sovint repasso mentalment els episodis de la història on la gent ha lluitat per una causa justa i em tranquil·litza comprovar que totes les causes justes lluitades de manera pacífica s’acaben guanyant. I crec que tots vosaltres sou conscients que esteu fent història, que en sou els protagonistes i que quan tot hagi passat els vostres noms hi quedaran per sempre, amb tants d’altres que van patir en pròpia pell la repressió més cruel i injusta per, al final, sortir-ne victoriosos i canviar el destí d’un poble.
         Carme, no et manca la valentia ni la fermesa, per tant només puc desitjar-te força i coratge,  enviar-te una immensa abraçada i el desig que triomfi la veritat.


Estimada Carme, estimada Presidenta...
                                                                       

                                                                              Teresa Duch

27 comentaris:

  1. Signo el que dius Teresa, sobretot el primer paràgraf. Justament totes les cartes que li he enviat, les encapçalo molt semblant que el peu de l'última foto: "Estimada Carme, benvolguda presidenta Forcadell". Com quan escric a l'altra presa política: "Estimada Dolors, benvolguda Consellera Bassa". I així amb tots. Són persones honorables, molt injustament tractades.
    En Jaume Cabré, encapçala "Les veus del Pamano" amb una frase corregida de la bíblia: "Pare, no els perdonis, que saben què fan".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amén a la frase, Xavier. Sembla mentida que haguem de reviure el passat tan explicat i deplorat en novel·les i documents que ho feien com una història tancada. Potser sí que els independentistes hem fet aflorar els sentiments feixistes, però si han aflorat és que hi eren, que mai no havien marxat.

      Elimina
  2. A mi tenir-la tant aprop em fa mal!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Àngel, suposo que ho dius perquè que tinguem nosaltres la clau per alliberar-la i no ho fem fa ràbia, però pensa que ells no volen sortir d'aquesta manera, sinó amb la dignitat de poder demostrar la seva innocència. Ja veurem si això és una ingenuïtat i tant ells com naltros som uns ingenus. Només amb el refús ahir per part del Suprem de la prova que podria demostrar la innocència dels Jordis, ja tenim una mostra del judici just que tindran.

      Elimina
  3. Molt bona nit.

    NO oblidarem la teva visita a Cambrils

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que tothom que la coneix personalment o, ni que sigui, per les seves paraules públiques, tant des de l'ANC com des de la presidència al Parlament, la té sempre present i no té cap dubte sobre la seva integritat. I quan dic tothom em refereixo a totes les persones honrades.

      Elimina
  4. Molt bona nit.
    Estem amb vosaltres, la veritat sempre guanya. Molts ànims i molta força. Penso moltes vegades amb tots vosaltres, junts assolirem la vostre llibertat per que defensem la veritat. Desitjo que quan torneu del país veí, sigui per que torneu al costat de les vostres famílies, a casa. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és el que desitgem tots. Tant de bo la nostra força faci el miracle! Tant de bo la unitat del poble es veiés reflectida en els polítics! A hores d'ara ja ens hauríem plantat i no seríem on som. Vergonya que en els moments que estem passant, cadascun d'ells només miri pel seu partit!

      Elimina
  5. Carme!! que tinguis un judici just , que la advocada et defensi bé....te envio molt de carinyo..

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'han dit que mirarien de fer arribar el meu blog a la Carme. Si és així, rebrà tots els vostres desitjos i carinyo que li envieu des d'aquí. Que es compleixin i que se sàpiga la veritat!

      Elimina
  6. Jo també ho signo, Teresa. Són persones honorables, els estimem, els hi agraim tot el que han fet pel país i espero i desitjo que tots els còmplices d'aquests empresonaments injustos i cruels paguin pel que han fet, i ja sé que és molt esperar perquè a Españistan, només paguen els innocents i poques vegades paguen els criminals, però tens raó, al final les causes justes acaben guanyant.

    Honorable presidenta, t'estimem i et volem lliure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com pot un país que es diu democràtic haver arribat a aquesta situació de repressió? És una pregunta que no paro de fer-me, Carme. Són el mateix el PP i el PSOE? Què és aquesta excusa tan repetida que el govern no pot intervenir en la justícia? Som on som perquè hi va intervenir. I d'intervencions al llarg de la història d'aquesta pseudodemocràcia n'hi ha hagut incomptables vegades. Sense anar més lluny, per demanar als jutges que s'anul·lés la causa que investigava les responsabilitats de l'accident del tren Alvia. I totes les altres que no sabem i on, pels seus interessos, sempre hi deuen intervenir. És un fàstic!

      Elimina
    2. Jo he rebut la teva entrada de blog, pels diversos canals de telegram on estic subscrita que parlen de les nostres coses: del país, delesentitats, dels presos, de mobiltzacions, etc... o sigui que ja rula pels bons camins.

      Tens tota la raó, també, en el que dius en aquest comentari.Intervenen en la justícia sempre i cada cop que els hi convé. Sense cap mirament. És un fàstic.

      Elimina
  7. Quina pena, quina pena tan gran. Força en el combat

    ResponElimina
    Respostes
    1. No podem defallir. Ens esperen uns mesos molt durs, que ja es veu clar que aquest judici serà una farsa i cada una de les seves escenes ens omplirà d'indignació. Hem de fer el cor fort per ells, que també el faran.

      Elimina
  8. Les llagrimes omplien els meus ulls quan llegia.
    Una cosa es ben certa l historia escriura d'ella de tots ells que canviaren l historia potser anomenaren a tots aquets que son tant dolents odiosament dolents.
    Espero i desitjo que la historia faci justicia, lo que es cert es que nosaltres i tots marxarem tots.
    Pero almenys a aquestes persones bones les mantindrem dins el nostre pensament tota la vida
    Lluitarem per elles
    Intentarem que es faci justicia

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt fort! Increïble si ens diguessin que això està passant a França, o Alemanya o Suïssa... És que ni els governs d'ultradreta que hi ha a Europa reprimeix amb aquest esperit de revenja. Però Europa, calladeta. Espanya encara té molt de poder, és veu. Tant que ha hagut de crear "España global" per defensar-se. Per què serà?

      Elimina
  9. m'has deixat sense mots ....tu ja ho has dit tot i molt ben dit....quan fins i tot han fet un vídeo on surten diversos personatges per a dir que Ñ és una democràcia ....com dirien : dime de que presumes i te diré de que careces ....estic tant i tant apenada i indignada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Elfree. Tots ens debatem entre la tristesa i la ràbia. Però ja poden fer vídeos, ja, que el nivell ja es nota només començar. La veritat se sabrà, d'això n'estic convençuda. Només em sap greu tot el temps que els han robat i que els seguiran robant amb la sentència. Això no té perdó! No em puc creure que cap d'ells no tingui insomni per aquest motiu.

      Elimina
  10. Has escrit la carta que som molts els que signaríem...Així doncs, no afegiré res , perquè penso que has fet un bon resum de tota la "moguda"!El problema és que no sempre es fa justícia, per això porta els ulls tapats i no estic massa segura que les causes justes sempre arribin a bon port, però bé, no perdem l'esperança!
    Petonets, Teresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo, Roser, que sí, que només he posat paraules al sentiment que compartim la majoria dels que patim per i amb els nostres presos. I hem de pensar que sí, ens ho hem de creure. No serà en aquest judici que guanyarem, però a la llarga ho farem. Algú creia que el PP seria on és? Per molt que Casado s'esgargamelli essent la veu d'Aznar i presumint d'un poder i uns vots que no té, diria que tots els membres menys un de govern que ens va fer tant de mal estan imputats, no per la nostra causa, sinó per corrupció, però tot arribarà. La veritat sempre acaba surant. Ja veuràs com sí.

      Elimina
  11. Enyorada Carme. La teva carta ens fa sentir molt identificats, em sembla normal. La Carme Forcadell no és una persona qualsevol, segurament cap d'ells ho és, però la Carme, per un motiu que no acabo d'entendre, per mi està per sobre de tot. Una persona lluitadora, compromesa, digna. Algú que ha excel·lit en tot allò que ha representat. Quan presidia l'ANC, l'Assemblea era la referència de l'independentisme. Quan presidia el Parlament representava la dignitat. És, segurament, qui més mal em fa veure tancat. Cap d'ells ho mereix, però com dius, cap persona de bona voluntat voldria que la Carme Forcadell estigués tancada a presó, no ho podem entendre. De manera que, qui la manté allà és un malànima, gent mancada d'escrúpols. I si és veritat que hi ha justícia, parlo de justícia universal, no d'aquesta gentussa amb toga que seu als jutjats, algú haurà de pagar molt car els mesos i anys que la Carme pugui estar tancada.

    ResponElimina
  12. Jo també quan parlo de victòria em refereixo a aquesta justícia, Xexu. Els criminals tard o d'hora paguen. Ja ho sé que moltes vegades els crims, i crims col·lectius, han quedat impunes, però nosaltres tenim veu i, mol important, tenim xarxa. Crec que la clau està en no defallir, en perseverar, en fer l'impossible perquè les mentides i la corrupció dels poders espanyols siguin conegudes arreu. El govern d'Europa no farà cap pas, almenys de moment, però l'opinió pública del món a favor nostre va augmentant i arribarà un punt que no podran obviar-la.

    ResponElimina
  13. A mi em va colpir molt l'acabament del Polònia de l'altre dia, "Tant de bo no tots els guions siguin escrits".

    ResponElimina
    Respostes
    1. No el vaig veure, Helena, però la situació és tan dolorosa que hi ha moments que gairebé ni l'humor que hi posen em fa riure.

      Elimina
  14. Thank so much for post this thing so important for the world and for the people who lives here.

    -Bea.

    Sempiterna (Moda y mas)
    Geeky Freaky (Juegos, tutoriales, series,etc)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thank you, Sempiterna, by your words and I shall tank difussion for the world know this injustice.
      Teresa

      Elimina