dilluns, 13 de juliol del 2020

NOMÉS BONES NOTÍCIES

                                   

No sé si també us passa. Jo estic tan farta de males notícies que darrerament tanco la tele, tanco la ràdio i ja no obro ni el que m’arriba per WhatsApp. Així que, en coherència amb el meu sentiment, avui no penso donar cap mala noticia, només les bones. Com aquestes, que potser no són gaire noves, però com que ho he tancat tot...

Bolsonaro s’ha contagiat de COVID19 i massa que ha trigat amb la fatxenderia que gasta amb la malaltia; és clar que això no li farà reconèixer res, per descomptat. Segons les darreres enquestes, Trump perdrà les properes eleccions per 10 punts enfront del candidat demòcrata; tampoc no reconeixerà cap error, que ningú ho esperi. Déu ens guardi, als que no els votem, de governants ignorants i fatxendes a parts iguals, que de que guanyin ja se n’encarreguen els seus votants.

Amics, em temo que s’han acabat les bones notícies. Si el rei d’Espanya hagués renunciat al tron, si els alts tribunals espanyols haguessin canviat tots els seus membres, si ara descobríssim que la COVID19 només ha estat un  malson, si ja fóssim independents, o almenys l’independentisme anés a l’una, si de cop i volta tots els polítics es tornessin honestos... Quin munt de bones notícies tindria per donar! Però em sap greu, no podrà ser. Hauré de continuar tancant l’oïda a tot el que arriba.

Com ja podeu veure, parlo de les notícies del món que, com que en formem part, també ens afecten. Per sort, tenim el nostre petit món per anar tirant que, de tant en tant, ens dona alguna alegria. Ja sé que pot semblar pretensiós de creure que les meves bones notícies són una bona notícia per al món, però com que ja sé que qui em llegeix forma part del meu petit món i que no hi ha cap perill que ho llegeixi ni Trump, ni Bolsonaro, ara en donaré dues.

Una: M’he acabat de confeccionar una mascareta impermeable preciosa per la meva anada setmanal a la platja; estic segura que d’aquí a poc ens diran que l’aigua de mar és transmissora del virus. Igual que només un 5% de la població ha estat infectada, i no està clar que immunitzada, d’aquest virus només en coneixem un 5%, i encara gràcies si hi arribem. Doncs això, l’anada setmanal a la platja. Que per què no hi vaig més sovint? Doncs perquè necessito la resta de la setmana per recuperar-me. És que no hi vaig sola... Hi vaig amb l’Elna i, sembla mentida que una coseta tan petita tingui tan gran vitalitat i energia, i una cosassa tan gran en tingui tan poca. Sort que xalem tant que ni me n’adono fins que arribem a casa. Aleshores... sort de les parets que em van aguantant!

I dues: Aquesta setmana envio la meva nova novel·la a l’editorial. El títol? “La llum de l’impostor”. Com us sona? És el tercer lliurament de la saga de la Mimí Vidal. Només per donar una pista: de música de fons sona un nasheed. No us en poso l’enllaç; si teniu curiositat ho haureu de buscar a la Viqui. Però prometo que aquesta és l’única paraula que s’haurà de buscar en tot el llibre. Ja hi ha qui m’ha dit que llegeix els meus llibres amb el mòbil al costat per anar buscant paraules i comprovant la història, però no, no, no. No és això el que voldria: llenguatge treballat, però entenedor, aquest és el meu objectiu. No sé si me’n surto del tot.


                                              
La criatura!

Bé, seguiré prioritzant les bones notícies. A vegades val més viure enganyat, que tampoc està clar que les notícies dolentes o bones que ens arriben no ens enganyin.


11 comentaris:

  1. A mi també em passa que haig de canviar la ràdio per un CD. I el TN la televisisó, quan ja hen donat els titulars principals no l'acostumo a veure fins al final.
    El títol de la novel·la (sense saber de què anirà) el trobo encertat. Té ganxo. Llum és el que ens falta, encara que vingui d'un impostor.
    Reconec que he buscat "nasheed" i mentre escric aquest comentari n'estic escoltant un al youtube. Molt poètic.
    Endavant amb les bones notícies Tresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que no m'havia passat mai, Xavier. Ho trobo tot tan gastat i veus que el món està tan dominat per brètols que abans que agafar un emprenyament la tanco.
      T'agrada el títol? Bé, millor que ens vingui d'algú honrat la llum, no? que si no, després ens trobarem més a les fosques.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Les bones notícies sempre son les millors i més desitjades, les altres ...ja venen soletes.... Felicitats per la nova obra que surt a la llum i ves amb conte amb la mascareta "impermeable" , que no et prengui massa aire per respirar !.
    Ah!...ja fa dies que li tinc posat l'ull a la teva segona novel·la "El silenci de Vallbona" , puc aconseguir un exemplar....signat per la seva escriptora ? ;)
    Abraçades !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, però només la tinc per si de cas una nova disposició ens obliga.
      No sé si ho dius seriosament això de la novel·la. L'única manera de tenir-la amb aquest detall tan bonic deu ser que te l'enviï jo directament. O sigui que si vols, m'envies un correu i en parlem.
      Abraçada!

      Elimina
    2. I tant que si ! Ara t'escric :)

      Elimina
  3. Enhorabona per les teves bones notícies. El llibre i les anades a la platja amb l'Elna. Dues coses boniques i valuoses. Sort en tenim de les bones notícies del nostre petit món! Jo d'aquestes en tinc moltes i em sento molt afortunada... les altres les racciono tant bé com puc...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, no tenim gaires més opcions, Carme. Aprofitar els moments bons i mira d'esquivar els dolents. Aquests dies, veient els nostres presos parlar pels mitjans hem tingut una mica d'alleujament, encara que no sigui la llibertat. I el fons de recuperació aprovat avui per la UE també és bona notícia. Ara a veure què en fan.
      Una abraçada!

      Elimina
  4. Uf, que bé, bones notícies...Em permets però que et renyi una mica? A veure a mi encara que una persona no em caigui bé, mai li desitjo cap mal que no voldria per mi, t'envio un petita"colleja"...I jo diria que el Trump tornarà a guanyar, encara que sembli mentida la gent el vota( potser és compren vots)...
    Ja veig que ets una manetes, i t'imagino amb la mascareta impermeable, però no t'oblidis de respirar, a veure si encara tenim un disgust...
    Un altre llibre? això si que és una super-notícia, espero que tinguis molt d'èxit!!!
    Petonets, Teresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et deixo que em renyis, Rosereta, però no penso rectificar. No li desitjo pas la mort, però un bon escarment li anirà bé a aquell estaquirot que no creu en el virus. Encara que ell tampoc no rectificarà res.
      Gràcies, jo també ho espero. A veure si el puc anar presentant que el tema està difícil ara.
      Petonets, guapa!

      Elimina
  5. Sobre Trump, aquest meme: http://lasfotosmasalucinantes.blogspot.com/2020/07/trump-tower.html
    Disculpa, jo faig ressenyes de llibres a un dels meus blogs, però acostumen a regalar-me'ls primer! Si ho fas et llegiré i et ressenyaré!

    ResponElimina
  6. Molt bona la Trump Tower, Helena.
    Ah doncs, m'ho apunto per quan surti el llibre, encara trigarà un parell de mesos, i ja en parlem, Helena. Serà un honor que en parlis en un dels teus blogs.
    Una abraçada!

    ResponElimina