dissabte, 19 de febrer del 2022

ESPIES

 

A mi el tema de l’espionatge sempre m’ha semblat interessant. Recordo les primeres pel·lícules que vaig veure, que no hi plegava res. Si m’hi afegien contraespionatge per a mi ja era un laberint. Em passava dies donant-hi voltes, mirant de treure’n l’entrellat, sense èxit.

Amb tot, quan escolto paraules relacionades amb la matèria sempre alço les orelles. A  “La llum de l’impostor” faig que la meva heroïna, que és una mica jo, es decideixi a acceptar un encàrrec quan s’il·lumina i descobreix que el que li estan demanant és que faci d’espia. Perquè cap lector no tingui els mateixos problemes que tenia jo amb les pel·lícules, en la novel·la intento explicar amb pèls i senyals tots els seus moviments. Segurament del meu muntatge en va sortir un espionatge massa domèstic, però també abastable per l’enteniment de qualsevol lector, cosa que ja era el meu objectiu.

M’ha vingut aquest pensament sobre els espies gràcies al vaticini dels americans sobre l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, que seria amb l’aviació i dimecres passat, segons converses captades per satèl·lit. Em puc imaginar la CIA interceptant missatges dels russos -deu ser la mateixa CIA de les armes de destrucció massiva d’Iraq- i em puc imaginar Putin trencant-se de riure perquè els fa ballar tots al seu so. No m’agrada gens, gens aquest home però crec que els dona mil tombs, a l’OTAN, als EEUU i a la UE junts. També penso que no envairà Ucraïna a la brava, pim-pam. No pot envair un altre país davant de tot el món i quedar-se tan fresc. Enverinaments, assassinats de sota mà, empresonament d’opositors i eleccions arranjades, sí; invasió pura i dura, no ho crec. Però això tampoc li suposarà cap impediment per fer el que es proposa. De fet, ja ho ha començat a fer: suposats atacs d’Ucraïna a les zones rebels pro-russes, escampar la brama que Ucraïna es proposa fer-hi un genocidi, evacuació, crida, acolliment, suport, regal de deu mil rubles als refugiats... Llàstima de cervell privilegiat, no poder-lo aprofitar per una bona causa! Privilegiat,  malèvol, despietat i criminal. Que s’hi posi ell al davant del primer soldat rus que ataqui! I que bé que s’hi està en un despatx, organitzant la destrucció del món!

                             Millor posem-hi humor!


Bé, jo recomano a la CIA que parli amb el PP espanyol per això de l’espionatge, que en tenen un màster, i no dels que dona la Juan Carlos I, no. Estic segura que tot ho han après sobre el terreny, però caram! L’experiència és un grau. Ves-los a darrere! El gerro de la Camarga, l’operació Catalunya, la Kitchen, la disfressa de capellà, el Villarejo, la crema de la Cifuentes... I ara no sé quin embolic es porten amb l’espionatge al germà de la Díaz Ayuso. És clar que encara els deu faltar algun crèdit per tenir el màster sencer perquè sempre els acaben enxampant i dic jo que això deu ser un desprestigi pels aspirants a bons espies, no?

13 comentaris:

  1. Els fiscals i jutges sembla que esperen enviar la policia als despatxos dels Ayuso per donar-los temps a destruir proves i discs durs.
    El Dr. Ema Punto Rajoy era màster de màster en aquestes matèries.
    A Catalunya per un 3% van enviar autocars de policies i pel que diuen els ayusos són (pressumptament, això sí) més del 20%. Mentre fiscals, jutges, policies i guardies civils dormen el son dels justos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiií, ara tots centrats amb Casado; després ja buscaran la corrupció i tractant-se del PP doncs... tot el que has dit i més. Ja ho sabem, Xavier, justícia cega i imparcial.
      Abraçada per la bona gent!

      Elimina
  2. Hi ha gent que no en fa ni una de bona. En cap sentit dels que t'ho puguis mirar. Només saben ser sempre els dolents de la pel·lícula i prou. No trobarem mai la manera de treure'ns-els de sobre?
    No és pas que per aquí tinguem gaires joies no... però dic jo, que alguna cosa guanyaríem. Ep! Em sembla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho veig malament, Carme. Cada cop soc més pessimista pel que fa a la naturalesa humana. Ens feia por Trump, oi? Toma, Putin! N'hi ha prou amb un cap calent per fotre tot el món en orris. I els caps calents acostumen a ser dictadors, que ja saben ells que si no és així algú els portaria la contrària. La Duma recolzant el que faci falta i si algun empresari no està content pel bloqueig i aixeca la veu, proscrit! En fi... dels opositors ja no cal parlar-ne.

      Elimina
  3. Els bons espies han d'estar ben entretinguts amb totes aquestes trames... dic jo què, com en tot, hi ha d'haver espies bons i aspirants dolents... Posi un espia a la seva vida i viurà més segur!.🤭
    Ai quin món!

    Aferradetes, Tresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha, bona aquesta, sa lluna! Jo crec que els bons, si és que n'hi ha de bons, es deuen fer un far de riure i deuen dir: aficionats! Però bé, Putin no és un aficionat. En altre temps només sentir la paraula KGB ja feia esborronar.
      Aferradetes i compte amb els espies!

      Elimina
  4. No en va, el rus havia treballat a la KGB i com el "oo7" , se las sap totes, segurament ...! veurem com acaba tot plegat i no vull fer previsions....ai !
    Salut !

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cal, no cal, que ja hi ha qui les fa. Suposadament experts. Deuen ser experts en encrespar la situació, però. Només de veure el Borrell encapçalant la diplomàcia europea ja m'esgarrifo. Salut i bon carnaval, Artur!

      Elimina
  5. Que Putin no s'atrevirà a entrar a Ucrania per les braves dius... De moment dos trossets de Ucrania que ja són de Rússia, ja veuràs com aviat Putin acaba fent l'URSS 2.0

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha, Pons! Només veure el teu nom ja sabia que era per corregir-me. No et pensis, eh? Vaig acabar de penjar el post i ja m'estava penedint de la meva "fe" en Putin. Bé, jo pensava en una invasió, com vaig dir, pura i dura, sense excuses com les que està posant ara, tota l'estona: defensar els territoris que sempre han estat russos i la seva gent.
      La veritat és que ara veient com la té, d'encerclada, Ucraïna, i després del gest de reconèixer les dues repúbliques, quan tots l'amenaçaven que no ho fes, crec que farà el que vulgui sense cap escrúpol.
      Això em passa per voler-me fer comentarista de política internacional. Ves qui m'ho fa fer! Avui he vist que em llegien des de Txèquia. Potser val més que calli, si vull tenir una vellesa llarga, no?

      Elimina
  6. Doncs al final ho ha fet. A mi sí que no m'agrada gens, gens, Putin, està boig en el pitjor sentit de la paraula, i és un segon Hitler. Que ens pot portar a una nova guerra mundial.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Helena, i em vaig sentir ben imbècil d'haver-me'l cregut i d'haver fet un vaticini tan "encertat". Després he vist que n'hi ha molts, de molt més experts que jo, que tampoc no s'imaginaven que arribés a atacar. Trobo que quan algú fa una cosa tan il·lògica i inesperada per tothom és la prova evident que, com dius tu, està boig. L'altre dia vaig escoltar algú que deia que sempre és un boig qui comença les guerres. Doncs, si és així sempre estarem a mercè d'algun, perquè desgraciadament de bojos n'hi ha molts, massa!

      Elimina
  7. I ja tenim a la Teresa fent d'espia...Ara seriosament, jo no em pensava que aquesta barreja de Hitler, Stalin, Musolini, s'atrevís a tant, mare meva no sé on anirem a parar, potser a la tercera guerra mundial...Jo no sóc bel·licista, però em sembla molt bé que la resta de nacions facin arribar armaments a Ucraïna! I a sobre honorava als soldats russos que han mort, que passa que els de l'altra banda no tenen dret a viure??? Jo penso i perdoneu que si algú estigues disposat a morir, com fan alguns àrabs, bé se'l podria carregar algú...
    Bona nit senyora espia.

    ResponElimina