dissabte, 23 de gener del 2021

NI INDEPENDÈNCIA, NI AUTONOMIA, NI DRET A RESPIRAR

 

                

El meu gendre ja fa temps que diu que Catalunya li hauria de regalar el govern a Espanya. Jo m’escandalitzo amb la proposta i ell em fa el raonament, no exempt de ràbia i impotència: que ens governin ells, que ho organitzin, que inverteixin els diners, que es responsabilitzin de tots els problemes que té el país, i nosaltres a obeir, que no és altra cosa que el que fem ara. No li dic, per no fer-lo emprenyar més, que també ens podrien governar deixant-nos a pa i aigua, perquè amb l’estimació que ens tenen i l’experiència que en tenim, no seria tan estrany.

Darrerament li dono la raó. Volíem la independència, encara la volem, però ara mateix no tenim ni autonomia i hem de demanar permís per respirar. No calen reunions de govern, ni de partits, ni acords al Parlament, ni decrets de la Generalitat. Es demana permís per tot a Madrid i llestos.

       Podem?

       No!

       Podem?

       Sí, però canvieu això i allò.

       Podem?

       Ni podeu, ni podreu.

Ves si se n’estalviaria de feina el Govern, el Parlament i tots els que es dediquen a la política. És clar que amb la crisi que tenim, també serien milers de persones més a l’atur. Ah, però pagaria Espanya, no?

Deixant de banda els polítics, que em tenen farta fins al capdamunt, i en època d’eleccions encara més,  jo no volia que s’ajornessin les eleccions. Crec que prenent mesures, igual que es prenen per anar a comprar, a treballar o anant pel carrer, i facilitant el vot a les persones confinades, les eleccions es podrien fer amb seguretat el 14 de febrer. Però aquestes travetes, al·legacions, denúncies, aquestes imposicions, aquesta impunitat de la cúpula judicial per saltar-se tot el que un govern i un parlament, escollits en democràcia, decideix democràticament, a mi em solleva, m’enrabia, em fa estar amb els nervis de punta i em porta a  desitjar que les eleccions no se celebrin el 14F, només perquè no se surtin amb la seva.



No en sé de lleis, però dubto que sigui legal que el TSJC pugui autoritzar o prohibir les eleccions en plena campanya electoral i a una setmana de celebrar-se. No hi trobo cap altre objectiu que el de desestabilitzar, igual com el fet d’inhabilitar el Conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, o la futura inhabilitació, amb proves o sense, de Laura Borràs. La Santamaria pot estar contenta: la decapitació continua. Ens van tallar el cap i ara ens arrenquen els líders, els governants i el dret a votar en la data decidida pel nostre Govern.

Com si no tinguéssim prou problemes amb la COVID19 i els dubtes que deu provocar en alguns si sortir a votar o no, per acabar-ho de rematar, vuit dies abans potser encara no sabrem si hi haurà o no eleccions. Però vaja! No cal patir que aquesta vegada el PSC ens ho solucionarà tot. El carisma del senyor Illa aconseguirà el miracle que només va aconseguir Pasqual Maragall Pobret! Sort que no deu saber què està passant a Catalunya, ni tot el que “fa” el seu partit per Catalunya.

Sincerament, i per no desmarcar-me del meu tema recurrent quan parlo de política, crec que la justícia de l’Estat està tensant massa la corda i que al final s’acabarà trencant. Així que per molt desmoralitzada que estigui, el 14F, el 30M o el 25A del 2040, aniré a votar. No sigui el cas que quan es trenqui la corda que escanya els meus drets i puguin alliberar-se joiosos, jo ja hi hagués renunciat. Això sí que em sabria greu.

                         I també podria passar això!

18 comentaris:

  1. L'Illa quan va ser alcalde a la Roca del Vallès ja es va fer una torre. I no pararà fins a viure a un palau.
    Malgrat tot, els vots li ho podrien impedir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sabia, però no m'estranya gens: és un polític. I n'hi ha pocs que no vagin a la política per interès personal. Ara no paren de fer-lo guanyador les seves pròpies enquestes. I costa de creure perquè jo no li he vist mai carisma a aquest home. Era gris a Catalunya, ha estat gris al capdavant de la pandèmia i és gris ara com a candidat. Gris amb un vel de façana per ser més exactes. No sé pas a qui pot agradar per votar-lo.

      Elimina
  2. No deixaré d'anar a votar ni pels jutges, ni pels polítics, ni pel Covid ni per res... amb això estic amb tu i amb l'emprenyada general també.

    No tenen ni vergonya ni ètica ni res, només tenen al cap la "Una Grande y Libre" del Paquito a l'infern sigui...

    Tot pelgat, això de les elecccions ha començat molt malament (pitjor impossible) i amb aires de més trampa, més trampa i més trampa... problemes pels vots per coreu, problemes pels vots de l'exterior, en fi, que si guanyem serà perquè ni amb trampes ho han pogut evitar, perquè faran totes les que podran i més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, jo ja he votat. Vaig demanar el vot per correu per la mare i de pas per mi. Si hem de jutjar per les animalades que diuen tots, no crec que en surti res bo d'aquestes eleccions. Tothom veta tothom i a l'hora de la veritat, tothom s'aliarà amb qui li vagi millor als seus interessos. Foten fàstic!

      Elimina
  3. És molt trist el que expliques, però tan real... "aguantant humiliacions", que cantaven els Sopa de cabra. Això d'imposar-nos el 14 de febrer és una befa grandiosa. Una més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Helena, i no estic segura que serveixin per res aquestes eleccions. Si guanyem els independentistes seguirem igual de bloquejats, amb baralles internes incloses. I si guanyen els unionistes, que no crec que sumin per fer govern, encara anirem a pitjor, pel que fa a a la independència.

      Elimina
  4. Em sembla molt bé que vagis a votar, és dels pocs drets que ens queden. Just per obtenir-ne més, no hem de deixar de votar mai. Tot i que això ho tinc clar, també tinc clar que la justícia fa el que vol i que la majoria de polítics no ens representen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, sa lluna! És vergonyós que siguin on són perquè els hi posen els nostres vots i que immediatament després facin el que els doni la gana, descaradament. Vergonyós! Tot plegat s'hauria de replantejar. Per regir-nos per aquesta mena de democràcia, no val la pena.

      Elimina
  5. Ai mare meva, que no n'hi ha un pam de net...
    Aconsellen que es voti per correu, però si després es canvia la data, valdran igual aquests vots? A més per votar per correu, hem d'anar a "correus " dues vegades, o sigui que el perill és doble, em sembla una bajanada...Penso que és igual de perillós anar a comprar que anar a votar, si al cap i a la fi son cinc minuts...
    Esperem a veure si guanya el sentit comú!!!
    Petonets, guapetona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que per la gent de Barcelona ciutat deu ser més arriscat, perquè a la Ciutat -sempre me'n meravello quan hi vaig- surt la gent de sota les pedres. On voto jo no hi ha mai cues, ni més de tres o quatre persones, i això per dues taules de votació. I segur que a Esplugues deu anar més o menys.
      Jo, per assegurar-me que no canviessin la data de les eleccions, em vaig esperar a diumenge a demanar el vot per correu per la meva mare per evitar-li el risc i, de pas, me'l vaig demanar per mi, i avui ja m'han portat el vot i ja hem votat. L'únic viatge que vam haver de fer va ser a un departament de la Generalitat per fer la sol·licitud de l'IdCat, i penso que anirà bé per poder signar altres documents electrònicament.
      Però bé, com ja he dit abans, no crec que canviï res, guanyi qui guanyi.
      Petonets, Roser!

      Elimina
  6. Ens fan anar com volen....! El més trist és, que el mateix que ens diu quedeu-vos a casa, ara ens diu , aneu a votar ! ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja pots comptar que l'efecte Illa el 14F, serà d'una efectivitat insospitada, Artur. Ho ha fet tan bé... El que no entenc és que si ho ha fet tan bé, com és que no el deixen rematar-ho fins al 30 de maig. O és que tenien por que els seduïts pel seu efecte, s'adonessin que tot és fum i que la seva gestió és tan o més dolenta que la de qualsevol ministre de Sanitat?

      Elimina
  7. Reconec que aquest cop he quedat molt decebut. Que sí, que no tenim un Govern, tenim una gestoria, i millor que ho tinguem clar. Precisament per això volem la independència, alguns. Però que la majoria del Parlament es posi d'acord en una decisió que és perfectament lògica, i que vingui un tribunal i ho tombi, només perquè a l'Estat li interessa una altra cosa... és dolorós. És allò de 'se'ns pixen a la cara i diuen que plou'. Però no ens podem rendir, persistir i persistir és l'únic que tenir. I guanyar tantes eleccions com ens posin a davant, per més trampes que facin. No poden aconseguir-ho, perquè el teu gendre advoca per la solució del 'quant pitjor, millor'. I no. Si ens manen aquesta gent serà 'quant pitjor, desaparició com a poble'. Encara no sabem de què són capaços, sempre sorprenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però és que aquesta gent ja mana, XeXu. Que ho facin des d'allà o des d'aquí, vols dir que canviarà res? Si el govern és independentista, se'l lliga de mans i només pot fer el que diuen a Madrid i si és dels seus, doncs ja ho fa directament.
      Persistir? I fins quan? Fins arribar a on? Jo més que persistir, trencaria els ous, que deia aquell. Ja podem guanyar pel 60, pel 80, pel 99 per cent, que a España no ens reconeixeran mai.

      Elimina
  8. Des de que tinc dret a votar no m’he perdut mai cap eleccions, i no començaré ara, fins hi tot voto a les europees imaginat, com per no votar en aquestes i en les que facin falta. Jo mateix m’hauria presentat, però les inicials de Partit Pons ja estan agafades i crearia molta confusió, una llàstima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No esperava menys de tu, Pons. I escolta'm, presenta't! Encara no sé què m'oferiries però almenys les PP perdrien les males vibracions que m'han provocat sempre. Que les lletres no en tenen cap culpa, pobres!

      Elimina
  9. Bé jo ho tinc ben clar Teresa, no aniré a votar! Els polítics d'ara només volen conservar la seva poltrona i acataran tot el que els diguin des de Madrid, ja ho han fet fa temps i encara tenen la barra de dir que tindrem la independència! A mi ja no m'enganyen més. He anat a una pila de manis pel presos, a Lledoners i a Perpinyà, he deixat la meva feina per anar a aquests llocs i clar també he perdut diners, i en canvi els consellers van treure les pancartes i els llaços grocs de les conselleries, van deixar al president Torra sol. A cas heu vist a Torra fent campanya per Junts?
    Hi ha molts motius per no votar-los i jo ho faré, crec que necessiten un càstig electoral, que vegin que ens n'adonem, que no estant a l'alçada i que després de l'u d'octubre hi ha un abans i un després!
    En fi, els polítics independentistes d'ara son fluixets i cap em dona confiança, a més com va dir Cuixart, falta lideratge i valentia!
    Salut Teresa!

    ResponElimina
  10. Hola, Rafel! Si tens tota la raó. Nosaltres no hem fallat, hem anat a tot arreu, hem estat a totes i els polítics han passat olímpicament de nosaltres i dels nostres vots. I a damunt barallant-se! Al Torra l'he vist avui en algun míting, però sí, la seva inhabilitació i el poc recolzament també va ser vergonyós. Però no ho sé, això que dius del càstig... Si molts deixeu d'anar a votar esteu donant avantatge als unionistes i en aquest cas els castigats serem tots nosaltres. És clar que la contrapartida, el premi de si guanyen els nostres, tampoc és que es vegi per enlloc.
    Una abraçada, Rafel!

    ResponElimina