diumenge, 15 de novembre del 2020

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES?

 


No li restaré valor a la imatge, no ho faré, precisament en aquesta era, en què tot ens entra pels ulls, però sempre m’agrada rebatre la frase de “Una imatge val més que mil paraules” amb una altra que diu “Sí, però mil paraules et poden fer somiar l’inimaginable”. La imatge és la manera més planera i més fàcilment entenedora de fer arribar un missatge, una idea, un sentit, un petit resum del que vols explicar. En aquest cas setanta dues mil cinc-centes paraules de “La llum de l’impostor”, s’haurien de poder encabir, segons la primera frase, en setanta dues imatges i mitja. Jo, ves si en sé, ho he fet en trenta sis. La meitat. Alerta, però! El vídeo que conté les imatges no explica ni la meitat de la novel·la, ni un quart, ni tan sols una dècima part. Només representa el missatge que miro de transmetre en tres-centes nou pàgines. Si mireu el vídeo i llegiu el llibre, ja em direu si me’n surto.




13 comentaris:

  1. Teresa, és un videso molt interessant, el que has preparat per al teu llibre: realitats dures i profundes, però també paisatges de pau. Que sigui un ran èxit. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Olga! Està fet amb voluntat més que amb professionalitat, però crec que ja fa l'efecte que ha de fer. Una abraçada!

      Elimina
  2. Caram noia, com et saps promocionar, veig que domines molt la tecnologia...És veritat la realitat sempre té dues cares ( jo amb dues ja en tinc prou)!
    Petonets, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser, des del primer llibre que soc escriptora multitasca, vull dir que totes les etapes passen per mi, en part o totalment. Ara tinc editorial, però ja sé que la majoria de la promoció depèn de mi. I ja saps el que diuen: si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit.
      Només dues? En aquest llibre n'hi trobaràs unes quantes més. A veure per quan la presentació a Barcelona. Pinta malament de moment.
      Petonets.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Tant? Bé, una mica era la intenció, Xavier. Però espero que se t'hagi passat la impressió...

      Elimina
  4. De moment he vist el vídeo, després ja llegiré la novel·la. En fa venir ganes. El vídeo és impactant i molt ben fet...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, això m'han dit, que fa venir ganes de llegir, Carme.
      Em sembla que si el veu un professional de la imatge me'l tombarà, però tampoc l'he fet per presentar-lo a un concurs.

      Elimina
  5. La veritat té moltes cares, tot i que jo sempre tinc la mateixa.

    Un vídeo de promoció molt ben fet, enhorabona!✔

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho penso, que tinc sempre la mateixa cara, però em temo que no és així, sa lluna. Crec que som diferents amb la família, amb els amics, amb els companys de feina, amb la gent a qui no coneixem... Això sí, penso que aquestes nostres cares diferents no són perjudicials com les de l'impostor, tal com insinuo en el vídeo. Gràcies!

      Elimina
  6. Teresa,
    Al teu llibre no li fa falta promoció, es llegeix com un caramel! Gairebé vaig per la meitat.
    T'has hagut de documentar molt, oi? Em fa molta gràcia aquesta futura presidenta de la Generalitat, qui deu ser? Les referències a la realitat possible del 2021 fan la història molt atractiva.

    ResponElimina
  7. Oh que bé això del caramel, Helena! Me n'alegro! Sí, he hagut de llegir molt, perquè tenia la inspiració, però em faltava tota la informació.
    Sí, algú m'ha dit que soc visionària amb això de la presidenta. Ja deuen saber qui serà... Des que vaig començar la història han passat un parell d'anys i moltes coses. A mi em semblava que ja seríem independents i així ho havia plasmat en la novel·la, però com que veig que cada vegada n'estem més lluny, ho he canviat per no fer el ridícul.
    Deixa'm fer un caramel més de promoció i ja està, Helena. Val?

    ResponElimina
  8. De segur i tinc la esperança ! , de que aquesta nova entrega serà tant atractiva com les precedents, i tindran la emoció de les cadenes i la energia de Vallbona !.
    I a més et promociones d'allò més bé !... ;-)
    Salut !!

    ResponElimina