diumenge, 10 de novembre del 2019

L'ALTRE JUDES


                                             
No sé si l’il·luminat que va concebre el nom de “Judes” —referint-se, és clar, a Judes Iscariot, que va vendre Jesús a canvi de trenta monedes de plata— per a l’operació contra els CDR, sap que n’hi va haver un altre de Judes, que no va ser traïdor i que, com bon deixeble de Crist, el van fer sant: sant Judes Tadeu. Que si el bon home aixequés el cap no li agradaria gaire saber que al seu nom sempre li encolomen el mateix atribut immerescut. I en aquest cas, encara menys, ja que aquest sant diuen que va morir a cops de porra. A saber si el guàrdia civil que es va inventar el nom deu ser un bon cristià, coneixedor del Nou Testament! Molta cura amb els sants, que diu que quan s’emprenyen són terribles! Suggereixo que li posin cognom a l’operació. Que tal Judes Precursor? I  Judes Benemèrit?
Jo, a la Guàrdia Civil —que Déu em perdoni i sant Judes Tadeu també— hi va haver un temps que la vaig perdonar. Li vaig perdonar els seus abusos, que als pobles patíem en excés: els pagesos, els caçadors, els que es desviaven del camí recte marcat per l’excel·lentíssim, els que cridàvem «La gallineta ha dit que prou...», ben fort, però només cantant. Ha plogut molt des de llavors. La Guàrdia Civil va patir molts atemptats a mans d’ETA i es van posar en el centre de la nostra compassió, almenys de la meva. Digueu-me il·lusa. Així doncs, fins fa més o menys tres anys, jo pensava que, amb tant de temps establida a Catalunya, la benemèrita ja es podia sentir d’aquí, que alguna cosa nostra se li hauria apegat. No vaig adonar-me del detall que aquest cos sempre és nouvingut al nostre país, perquè és un cos d’importació amb seu a España i, aquells que porten cinquanta anys aquí ja s’han jubilat —alguns, fins i tot, s’han fet independentistes—, però els guàrdia civils en actiu sempre són nouvinguts i per tant aliens a la nostra realitat.
Torno a l’operació Judes. Veig que aquest cop a més a més de no encertar el nom i de seguir amb la línia d’atestats surrealistes, els ha sorgit una vocació cineasta a l’estil Torrente. Algú pot creure en la veracitat dels vídeos que ens han ensenyat en obrir-se el secret de sumari? Amb tants CDR com conec i cap, com els que hem vist declarar: en castellà, «per provar», «per diners», amb respostes gairebé de burla, mig adormits, demanant disculpes als agents per les molèsties... Però això què és? Espero que es pugui aclarir aviat què està passant amb aquesta gent detinguda com terrorista i tractada com terrorista, abans no sigui massa tard per la seva salut mental. No serà que com sempre, la guàrdia civil ha fet l’atestat que li demanava la fiscalia, i aquest cop encara amb més matusseria de l’habitual? No serà que els acusats han declarat i estan declarant sota amenaça i sota l’efecte d’alguna cosa més? Precursors, diu. A veure, hi havia explosius, sí o no? Pensaven atemptar o només pensaven provar? Volien desplegar una pancarta o volien sembrar el terror entre la població? Es pensaven tancar amb el Torra o... amb la Rosalia?
Tot plegat fa riure, si no fes plorar. Fa riure tanta poca traça i tanta potineria en algú que se suposa que ha de descobrir i detenir perillosos delinqüents i més perillosos terroristes. Ja ho sé, ja ho sé que no es demanen gaires llums per ser guàrdia civil, però almenys els caps ho haurien de ser per algun motiu, no? Però ja ho veiem en els atestats a què tenim accés que de llums n’hi ha poques. Si, fins i tot, ni mentir saben! I fa plorar, ja sabem perquè. Perquè tenim els set CDR i els trenta manifestants a la presó, perquè hi tenim els Jordis i els nostres polítics. I tot gràcies a la feina i als informes d’uns suposats especialistes que no els arriben a la sola de la sabata ni en intel·ligència, ni en categoria moral. A veure si baixa sant Judes Tadeu i la seva corrua d’amics i fan la justícia que no es fa en aquest país!

I si són tots escaients com ell, molt millor


11 comentaris:

  1. Hauria de baixar Sant Judes, Déu en persona i tota la cort celestial, per arregalar una mica aquest país de corrupció i de mentida i més mentida.

    Baixa Sant Judes i posa una mica de justícia i ética a tota aquesta gent.... (això d'invocar Sants és ja desesperació totsl)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Carme! Com que la justícia no fa el que ha de fer, i per ser més exactes, fa el que no ha de fer, per això invoco la justícia celestial, la poètica i totes les que se m'ocorren. Penós!
      Però sortirem d'aquest atzucac. Trigarem més o menys, però ens en sortirem.

      Elimina
  2. Hi ha hagut massa irregularitats policials, fiscals i judicials.
    Ja de ben jove mai no em vaig creure les versions oficials. Allò se qui va matar Kennedy, o a Luther King. O a John Lennon.
    Si no crec en l'FBI, com puc creure en la Guàrdia Civil? Només de veure el tricorni que porten ja no me'n refio.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla un contrasentit, però en aquest cas, policia, fiscals i jutges són els braços de la no-llei i no de la llei. I quan passa això, toca capgirar-ho tot, tal com estem fent. A poc a poc, però intensivament. España no tindrà govern mentre no s'assegui a parlar i ara que ens coneixen a tot el món, tot el món ho sabrà. Sembla que li sigui igual i faci l'orni, però penso que només li falta quedar en evidència unes quantes vegades més. Si no vol sortir del sistema democràtic, haurà de tornar a la democràcia.

      Elimina
  3. Es comenta que a aquesta gent els van torturar i mantenir aïllats moltes hores. Després d'això, potser qualsevol de nosaltres confessaríem allò que ens demanessin.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser sí, XeXu, però tot i admetent això, em costa d'entendre la seva manera de comportar-se i parlar. Saps que vaig pensar jo després? Que, en castellà, demanant perdó i reconeixent segons què, potser és la seva forma de dir sense paraules el que ha passat allà dins i perquè donen respostes i diuen coses que tots pensem que no haurien dit mai.

      Elimina
  4. A la política espanyola, no n'hi ha un pam de net...I és que mentir quan hi ha tanta gent que es creu el que diuen, és ben fàcil. Si tenen bon gust segurament es tancarien amb la Rosalia!!!
    Petonets, Teresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'ho volen creure, Roser. No puc acceptar que siguin tan tarugos de creure-s'ho tot a ulls clucs, sense qüestionar res. Hi ha molts interessos i no només la unitat d'España. I a vegades se'ls ha escapat de dir quins eren: España no sobreviuria sense Catalunya.
      La Rosalia ens faria un gran favor si denunciés el que ens estan fent als catalans.
      Petonets, guapa.

      Elimina
  5. N'hi ha un que és boig o s'ha tornat boig amb l'aïllament, almenys. Els van alliberant sense dir res, perquè tot era un muntatge electoral.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És clar! No té nom el que els han fet a aquesta gent. Acabaran alliberant-los a tots, lliures de càrrecs, perquè no tenen res, que si ho haguessin tingut prou que ho hauríem sabut. Però ja saps, mitges paraules, mitjos crims i res de justícia justa.

      Elimina