dilluns, 26 de juny del 2023

PACTES DESCONCERTANTS

 

Després de veure com han anat les darreres eleccions penso que, qui més qui menys, s’hi deu haver quedat força, de desconcertat: resultats de les eleccions, formació d’ajuntaments i formació de governs autonòmics a Espanya. Tot plegat, desconcert i despropòsit, per no parlar del desencís que ja fa temps que arrosseguem.

Per una banda, el cop baix de Collboni a darrera hora per agenciar-se el suport del PP, sense temps que els dos vellets “independentistes” tinguessin marge per contraatacar. 



I, malgrat l’enrabiada, les aliances de Junts amb el PSC a les diputacions, que a mi no em suggereixen res més que “Quin goig que fa el poder, sigui quina sigui la manera d’aconseguir-lo!”.

L’ànsia de poder també ha fet acte de presència a Ripoll i, en la meva opinió, no pas en la persona de Sílvia Orriols d’Aliança Catalana, sinó en la resta de partits, a punt de fer-li un cordó sanitari. Encara no entenc com és que no se n’han sortit. Potser les exigències de la cap de llista de Junts eren desmesurades, no ho sé. Que com la veig jo, la Sílvia Orriols? Doncs veig una dona que vol recuperar la identitat del seu poble i, a la vista de la gent que l’ha votat, no és l’única. L’oposició de Ripoll i la que té a kilòmetres de distància, a la Ciutat on es decideix tot, tot i tot el que s’ha de fer a Catalunya, l’acusen de populista, xenòfoba i extrema dreta. Particularment, posant-me al lloc dels ripollesos, penso que quan t’han enganyat amb tant de cinisme, deu ser complicat no malfiar-se de tothom. I si a damunt estàs veient que la teva llengua, la teva forma de vida i els teus signes d’identitat se n’estan anant a la merda, per culpa d’una altra llengua, d’una altra forma de vida i d’uns altres signes d’identitat, i ara em mullaré, em sembla lícit intentar recuperar-los i la veritat tinc ganes de veure com ho fa; si mostra totes aquestes “qualitats” que li adjudiquen, ja rectificaré la meva opinió. De moment en els discursos i en les poques entrevistes que li han fet -el cordó sanitari és llarg i té molts fils-, la veig més coherent que molts altres que s’autoanomenen progressistes i que no aborden un problema que tots sabem que tenim. 

Pilar Rahola entrevista Sílvia Orriols a Elfaxde8tv

Voleu més xenofòbia que deixar que els migrants morin ofegats, que els bastonegin a la tanca de Melilla o que, cas concret, vergonyós i indigne, la Gendarmeria del Marroc, amb el suport de la Guàrdia Civil espanyola i la Policia Nacional, no faci res per evitar la mort de quaranta subsaharians, víctimes d’una allau humana? Regular la immigració és el primer que s’hauria de fer si es vol evitar tot això i tot allò.

Crec que el partit que ha guanyat a Ripoll no té res a veure amb VOX ni amb els bocs de VOX que s’estan infiltrant en els governs del PP d’unes quantes autonomies espanyoles i m’imagino que també d’uns quants ajuntaments espanyols. Quina greu irresponsabilitat la del PP, de fer pactes amb VOX! Només s’explica, és clar, per l’afany d’aconseguir el poder. No ho deuen saber -Què han de saber si uns i altres són uns ignorants i un exemple d’incultura!- que estan seguint l’estela de Hitler amb aquests pactes! Així va entrar ell al govern d’Alemanya i quan se’n van adonar ja havia fet fora tots els que no eren nacionalsocialistes  i havia abolit la democràcia. Ara bé, entre els capitostos nazis n’hi havia algun d’intel·ligent -Sí, en la intel·ligència també hi té cabuda la maldat, quan l’objectiu és diabòlic- però amb aquest devessall d’intel·ligència, talent i discerniment que exhibeixen PP i VOX, jo ja tinc ganes de veure el torero valència, exercint de Conseller de Cultura. Com en el cas de Sílvia Orriols, serà qüestió d’asseure’s a veure com ho fan.

Que, per cert, encara no sé si m’he de quedar asseguda a casa el 23J o he d’anar a votar. A Twitter i a altres xarxes veig que es crida als catalans a l’abstenció, però ningú no explica què passarà si la representació de Junts o ERC al Congrés és molt baixa o nul·la. Pedro Sánchez és un triler que només promet i no dona, que té molt bones paraules i mai no compleix, que porta la falsedat a la cara i que no es mereix res, però Pedro Sánchez governa Espanya gràcies al suport d’ERC, perquè sense els seus vots no hauria estat investit president del govern el 2019. Què passarà doncs si a les properes eleccions ERC no l’hi pot donar? No vull anomenar el llop que vindrà, però algú em pot explicar si tenim alguna alternativa a les conseqüències d’abstenir-nos de votar? Si l’alternativa és proclamar la independència, d’acord, m’hi apunto ipso facto, però si hem de seguir dins d’una Espanya governada per PP i VOX potser que ens ho rumiem això de l’abstenció.

10 comentaris:

  1. Jo et diria com ho deia en Cruyff, " si tu tienes la pelota, ellos no la tienen"! , jo penso en anar-hi a votar, tot i el desencís... per cada diputat que tinguem , sempre en serà un menys dels altres !!... no ho posem tant fàcil, no ? , que de queixar-nos ja en sabem prou.
    Una abraçada !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Artur! Jo també ja m'he decidit. No sé si serem pocs els que votarem perquè les xarxes van plenes d'abstenció. I tampoc ningú no explica si hi ha un pla B. Em fan gràcia, per no dir ràbia. He arribat a pensar que la idea de l'abstenció ha sortit d'uns quants comptes falsos i alguns carallots s'ho han cregut i l'han fet córrer.
      Salut i sort!

      Elimina
  2. Sobre la Sílvia Orriols, jo penso com tu, que a veure què fa. Jo no l'he sentida dir mai cap cosa d'extrema dreta, com diuen tants. Explica les coses que passen al seu poble i que la preocupen, perquè són preocupants. I si he de rectificar, ja rectificaré. Però em fa mal llegir que la Sílvia Orriols és l'enemic a abatre, quan només està en un sol ajuntament i en canvi Vox està en molts ajuntaments (desgraciadament) però contra Vox no s'hi atreveixen pas tant. I aquests van directament contra tota mena d'igualtat, van contra els immigrants, contra les dones, contra els homosexuals, contra els catalans.

    I jo tampoc m'abstindré, tot i que de ganes no me'n falten.

    Una abraçada, Teresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot són interessos de partit, Carme, penso jo. Ja pot ser tan independentista com vulguis i defensar una idea prou respectable, com és la preservació de la nostra identitat, que no deixa de ser una adversària política a abatre. Uns altres carallots que no veuen qui és el veritable adversari i enemic. O no el volen veure. El problema que ella aborda, el que fa que la titllin d'extrema dreta, l'haurien d'abordar tots. No es tracta de treure drets a ningú, sinó de conservar els nostres. I no només la llengua, que sembla l'única reclamació políticament correcta que sabem fer. I ja veus com ens va!
      Abraçada, Carme, i encert en les decisions!

      Elimina
  3. Vox és enemic de moltíssims valors humans, però per sobre de tots comparteix la dèria de fer desaparèixer la llengua catalana. I en això de seguida ha trobat els del PP que els fan costat. I els de Ciutadans perquè ja no pinten res, perquè anaven del mateix pal.
    No recordo quin o quina periodista (crec que del diari Ara) va dir que la ultradretana Orriols s'equivoca d'enemic. L'enemic no és el feble: és el poderós. L'enemic no és el nouvingut, és aquell que fa segles que ens vol fer desaparèixer i com deia Lluís Llach, viu entre nosaltres. ("Ells són aquí entre nosaltres...")
    O com van dir els d'Al Tall:
    "Lladres que entreu per Almansa
    no sou lladres de saqueig
    que ens poseu la cova en casa
    i des d'ella governeu."
    I per acabar:
    De cara a les eleccions del proper 23J la pregunta seria: "T'abstindràs o votaràs directament a VOX?"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar qui és l'enemic, Xavier, però pel mateix motiu, no haurien de dir que l'enemic és l'Orriols. Jo no la conec prou per defensar-la, però crec que se l'ha de deixar governar a Ripoll i a veure com ho fa.
      La darrera pregunta em fa molta gràcia. Ja l'he fet servir des que m'ho vas dir. M'ha anat bé per defensar la no abstenció. Després hi ha l'altra: votaràs ERC o directament PSOE? S'esta posant difícil el 23J😅😅😂.
      Abraçada!

      Elimina
  4. Vist lo vist i encara que no en tinc massa ganes, tampoc m'abstindré, perquè no puc entendre com un partit com Vox pot ser legalitzat.🤦‍♀️

    Aferradetes, nina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ho entenc si parteixo de la base que les lleis espanyoles són d'extrema dreta. Fixa't que no poden prohibit missatges xenòfobs de VOX i de la Falange, que diuen que la Junta Electoral no és competent, i van inhabilitar Torra per una pancarta qud deia "Llibertat, presos polítics".España no és un país democràtic, quan el pes de les lleis sempre cau del mateix cantó.
      Aferradetes i me n'alegro que no t'abstinguis, Paula!

      Elimina
  5. Teresa, a mi em queia molt bé la Clara Ponsatí fins que va dir que no s'ha de votar en aquestes eleccions. Tu no ho tens clar, però jo ho tinc claríssim, que s'ha de votar. Per sort m'acaben de dir que els de l'Assamblea han tombat aquesta idea delirant. La Dolors Feliu em sembla una infiltrada. I com ha dit algú, no votar és un tret al cap.

    ResponElimina
  6. Jo encara no he trobat ningú que em digui què farem quan PP i VOX governi España i per desgràcia Catalunya. Si tenim un pla i algú me l'explica i em convenç, puc abstenir-me. Però res no em fa pensar que reaccionarem i ens aixecaren. Si fa sis anys que només abaixem el cap... Per no dir-ne tres-cents! I el que dius de la Dolors Feliu la veig com als altres, desconcertada i sense idees clares. Crida molt, però a mi no em convenç. I no ho sé, no els culpo perquè l'Estat ha aconseguit dividir-nos i hem perdut la nostra principal fortalesa. Jo tampoc no sabria què fer en el seu lloc, però, punyeta! Jo no pretenc tenir cap càrrec ni dirigir res, i ells sí.
    Bona sort el 23J, malgrat tot!

    ResponElimina