diumenge, 7 de febrer del 2021

ELECCIONS DE MENTIDA

 

             

La frase que més sento ―que no que més escolto— en aquesta campanya del 14F és: “Som l’únic partit que...”. I a mi em ve al cap una excursió que vaig fer fa molts anys a les fonts del Llobregat. A l’entrada de Castellar de n’Hug hi havia una botiga amb un gran rètol que deia: “L’únic forn de llenya” i per dins del poble et trobaves dos forns més amb el mateix rètol, cosa que evidenciava que, posats un al costat de l’altre, tots tres mentien.

       I aquesta és la sensació que tinc en aquesta campanya: les mentides, les atzagaiades i les sortides de to de tots els partits em semblen una gran mentida. També, tots, en diuen una altra i és que no pactaran amb aquest, ni amb aquell, ni amb l’altre. Doncs, senyors, si es presenten nou partits a aquestes eleccions, difícilment en sortirà cap amb prou majoria per governar sol.

       I les mentides no són la pitjor part d’aquest muntatge delusori. El pitjor serà el rebrot de la tercera onada, que ara mateix sembla que estigui remetent i el 14F podria tornar a agafar embranzida. Em pregunto qui en tindrà la culpa. Serà el senyor Josep Asensio, mestretites del dret, ex-mosso d’esquadra, llicenciat en filologia hispànica i aviat enginyer de telecomunicacions? Perquè per qui no ho sàpiga Asensio és l’autor del recurs contra l’ajornament de les eleccions catalanes, a qui el TSJC va donar la raó i també és —o així el veig jo— un egòlatra que per tal de demostrar els seus extraordinaris coneixements del dret, al·lega, apel·la, interposa i denuncia a tort i dret, dia sí, dia també. Veig que, ni amb totes les llicenciatures, és incapaç d’alliberar-se de la ignorància de la vanitat que li fa fer la traveta a qui sigui, si en pot treure una estona de lluïment —ell diu que no és de cap partit i que l’únic que l’interessa és el dret. Quanta noblesa!—. O en tindrà la culpa el TSJC, tal com ell ja ha declarat obertament, traient-se les puces del damunt? I és clar que no! La culpa serà tota del govern de la Generalitat per no haver-ho preparat prou bé.

       Tot i que encoratjo tothom a votar, no tinc gaires esperances en aquestes eleccions. D’entrada no veig programa de ningú enlloc, tret dels punts clàssics segons el caire de cada partit. Penso que si guanyem els independentistes i pacten entre ells, continuaran governant amb les mans lligades per Madrid i només en allò que Madrid els deixi. A banda de barallar-se entre ells, només faltaria! Tinc curiositat per saber si canviaria res si la major part dels vots independentistes fossin per a ERC, per comptes de ser per a Junts com fins ara. I si guanyen els unionistes i poden formar govern, serà obertament Madrid qui governi Catalunya de la mà del seu acòlit Illa. I tots reconciliats per fi! I tots, tots, representats per un sol govern, perquè amb un govern tan imparcial i equànime mai més no hi haurà ningú que torni a pensar en la independència, oi? Com que il·lusos ja sé que no ho són, els puc dir hipòcrites a la cara, uns hipòcrites que, a més a més, tracten el poble d’estúpid.


foto Beteve.cat

       Vist el panorama, ja només em queda l’esperança russa (!!!). Tinc més que clar que, en l’afer Borrell-Lavrov, Catalunya només ha estat moneda de canvi per mocar Europa, i de pas España i l’inefable Borrell, però igual la UE obre l’ull amb l’anècdota. Catalunya no té una situació estratègica gens menyspreable per convertir-se en aliada de Rússia a l’altra banda del continent europeu. No és que em faci cap gràcia que ens convertim en satèl·lits de Putin, però almenys la cara de Borrell em va fer riure molt. Encara ric ara quan hi penso.

 

14 comentaris:

  1. Jo també animo tothom a votar, i per descomptat que votaré, però crec que són les eleccions més inútils del món. Ens les arreglaran a la seva manera com totes les altres... treuran i posaran presidents si cal... i si cal diran que no valen perquè no han estat homologables a causa dels problemes amb les meses. Alguna s'empescaran... ells no es cansen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs nosaltres tampoc, Carme! El famós suflé, lluny de baixar, ha pujat i ara sembla que té consistència de formigó armat. A persistir!

      Elimina
  2. Al burrell se li van veure les orelles de...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No conec la dita, Xavier, però, vaja! és fàcil endevinar com continua.
      Seguim! Encara que sembli que no, els vots són la nostra arma.

      Elimina
  3. Desitjar-vos tota la sort del món... malgrat els polítics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'agraeix la solidaritat, sa lluna! Des de fora no n'arriba gaire, però amb ses illes som germans, encara que tinguem polítics diferents.

      Elimina
  4. Cal anar a votar, per més que estiguem desil·lusionats. Però l'independentisme no pot perdre la majoria parlamentària i, si pot ser, ha de superar el 50% en vots. No existeix el camí fàcil, ens n'hem de fer a la idea. Aquest recorregut serà molt més llarg del que ens vam convèncer que seria fa tres anys, i dic que ens vam, perquè ens vam il·lusionar entre tots i vam creure que, fet el referèndum, ja estaria. I no. Ens van rebentar perquè no estàvem prou preparats. Ara cal replegar-se, reagrupar-se i fer-nos més forts per quan arribi un nou embat, que arribarà. Haurem hagut d'aprendre dels errors i fer-ho millor. I ho farem millor, sobretot, si som molts més dels que érem. Per a això, convindria que una part de l'independentisme no es dediques a menystenir, boicotejar i insultar a l'altre, i que treballéssim plegats, cadascú des de la seva parcel·la. Ep, si és que tots volem culminar el procés amb èxit, és clar. Potser alguns ja es troben còmodes en el procés mateix. Ens caldrà guanyar moltes eleccions. Sempre, i en tots els comicis, demostrar la nostra força democràtica. I demostrar el nostre gruix als carrers també. Parem de dir que estem perdent i que ja ens hem rendit, no ajuda. Continuem, continuem i continuem, readaptant-nos, reconstruint-nos. Està clar que no desapareixerem. Doncs ara cal créixer.

    Per cert, aquest senyor que esmentes no treballa sol. Evidentment la seva actuació està incitada pel PSOE per provocar que les eleccions catalanes es facin quan a Madrid li plagui. Doncs bé, si ens tornen a violar i a forçar, els tornarem a guanyar als morros. De cap manera podem deixar que Illa guanyi, una persona patètica i un ministre mediocre. I encara menys hem de deixar que governi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens força raó, XeXu. Segurament el que ens fa desesperançar és que ens semblava que ho teníem a tocar i no aconseguir-ho és molt decebedor. Però hauria estat massa fàcil i, per tant, potser poc consistent. Tot requereix un esforç i no hi ha cap procés d'aquests que sigui planer; i en aquest país tan democràtic, del que no ens permeten marxar, però que no ens deixen ni aire per respirar, encara menys.
      Del "senyor Lleis" que parlàvem, ja m'imagino que no va sol, però sobretot el que em va rebentar va ser l'ego i l'aprofitar-se del programa per anar dient: soc bo, mira què he fet, és que soc bo! com deia el Màgic Andreu. Només li faltava posar-se la medalla, igual que ell.
      Doncs això, a votar!

      Elimina
  5. Polítics mentint? Quina sorpresa! Es la primera vegada que passa...

    Si perden els que vols que guanyin sempre podràs posar com a excusa que els teus són més prudents i no han anat a votar per controlar el covid.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur, Pons, segur que sí! Tots tindran l'excusa perfecta per justificar que perdin. Ja ho fan sempre, però ja veuràs com la Covid sortirà en els discursos del vespre de les eleccions. Son d'una pasta especial els polítics, però el poble no i no podem caure en l'error de, per culpa seva, no anar a votar.

      Elimina
  6. Jo volia votar per correu, però no hi va haver manera, el meu ordinador no vol fer-ho...Hi aniré presencialment, però ben d'hora, que no cal cridar el mal temps i encara tinc dubtes, no sé qui ho farà millor...Jo aquest senyor de qui parleu no sé pas qui és, perquè no miro els programes polítics!
    M'ha fet molta gràcia això del forn de pa amb llenya, perquè sempre que hi he anat, ho hem comentat!
    Petonets, Teresona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc no el coneixia el senyor, Roser, ni m'havia preocupat per la persona que havia fet el recurs, però encara segueixo mirant el FAQS, almenys quan comença, tot i que hi ha dies que al cap de mitja hora ja l'he tancat. I tot i que ja m'imaginava que ho havia fet per encàrrec, encara no havia vist mai ningú que anés explicant tant totes les seves virtuts i colant totes les seves batalletes, quan no venia al cas.
      Així encara hi són els únics forns de llenya a Castellar de n'Hug? Quina gràcia! Mira que fa anys d'això.
      Petonets, i sí, sí, ves a votar a primera hora que, a banda de ser l'hora dels votants de la nostra edat, segur que no hi trobaràs tanta gent.

      Elimina
  7. Tant de bo tornem a guanyar, la millor resposta a la humiliació que ens han fet. Això de Borrell no m'ha arribat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Darrerament les enquestes s'equivoquen, però unes quantes ens donen majoria independentista. Ja ho veurem. I això del Borrell val la pena de veure-ho. Que facin el ridícul internacionalment és una de les poques revenges que ens queden, Helena! La segona part del sainet és que 100 eurodiputats van demanar la seva dimissió i ell, molt enfadat, va dir que no dimitia. Es pot tenir menys dignitat?

      Elimina