dissabte, 10 de maig del 2014

... I ELS HOMES, TOTS AMB SAMARRETA



                   
Queda malament dir que mires molt la tele, no sé per quin rotllo d'intel·lectualitat. Sense fer-m'ho meu, jo, la poca que miro és a TV3. Com que veig que els canals de televisió apareixen i desapareixen a conveniència del govern espanyol de torn o dels seus amics, jo per molts canals que m’ofereixin sempre em quedo amb TV3. Sí, ja sé que la fidelitat no es porta i que amb tan ampla oferta, qui no em fa canviar de canal? No cal, a l’APM i Zona zàping  cada setmana m’ensenyen el que hi ha a fora. Que aquí no hi és tot i que em perdo programes molt bons? Segurament.
TV3, la meva. Els debats, seriosos; les tertúlies, respectuoses. Imparcials amb el meu tema preferit? No, però a mi ja em va bé i a qui no li vagi, sempre pot canviar de canal. Amb la Marató de cada any, orgullosa de la meva gent. Les sèries, inoblidables i... rigoroses: Temps de silenci, rigor històric; Plats bruts, rigor còmic; Infidels, rigorosament fidel a l’actualitat: les dones al poder. I tots els personatges, tots, parlant la meva llengua o esforçant-s’hi.
Ara bé, pel·lícules, les repeteixen massa; programes d’esport, massa i massa Barça – i sóc del Barça – Telenotícies? Aquí volia arribar. Des del canvi de temporada, a la tardor passada, veig les presentadores ensenyant els braços mentre els presentadors segueixen vestint americana, camisa i corbata. L’austeritat també ha arribat a TV3, només faltaria, i suposo que per això molts dies també estan dempeus. Austeritat = ascetisme i asceta = penitent.
Però és per austeritat que les noies van d’estiu en ple hivern? Les retallades afecten les mànigues dels vestits de  les dones? Igual algú ha explicat de què va tot això i jo m’ho he perdut, però en la meva ignorància, ho trobo altament discriminatori, a banda d’estar incomplint la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Si els homes no tenen calor amb americana, les dones per força han de tenir fred sense mànigues i patir fred una bona estona cada dia, refredat segur.
Tot això m’ha fet pensar si TV3 en aquest cas no s’ha emmirallat en altres cadenes, que quan emeten programes amb públic, col·loquen les dones més guapes i joves a primera fila. Una iniciativa no només sexista (menysté els homes), també discriminatòria (menysté les dones ni tan guapes ni tan joves) i discriminatòria també per les dones guapes i joves (tractades com objectes per fer bonic i alegrar la vista).
Espero que TV3 no arribi a aquest punt. Seria una gran decepció per a mi, perquè TV3 és la meva i vull que ho segueixi essent. I si no ha de corregir aquest greuge, almenys que el compensi. I ara, en honor al meu amic blogaire Xavier Pujol, que em diu amb raó, que parlo molt de records, me’n vaig al futur. D’ara endavant, si les noies ensenyen els braços, exigeixo que els homes vagin amb samarreta. No vull dir amb la samarreta del Barça, no, vull dir amb samarreta blanca com James Dean en qualsevol de les seves pel·lícules, negra com John Travolta fent de Danny Zuco a Grease, o de tirants com Marlon Brando a Un tramvia anomenat desig. I ja veig que me’n torno al passat, anomenant aquestes velles glòries. Velles, sí, glòries, qui ho dubta! per sempre. 
Brad Pitt segueix dominant en el meu somni eròtic, amb samarreta i sense, i no vull deixar-me Quim Gutiérrez,  David al Cor de la ciutat, el rebel més rebec que mai havia mostrat TV3. Aprofito per demanar-li que no se’n vagi ja més lluny, que on estarà millor que a casa?
No només s’hauran de posar samarreta els homes del Telenotícies, també ho hauran de fer els col·laboradors del programa Divendres, els presentadors de Sense ficció i l’Óscar Dalmau, ah! i el Sala Martín, tan sovint com el convidin, i que no podrà ser fluorescent com les seves americanes. Si no és així el desgreuge serà insuficient.
En fi, si alguna dona amb els meus gustos coneix homes amb samarreta, joves o grans, amb el múscul just al punt i si pot ser, que encaixin dins Els homes que m'agraden, serà molt ben rebuda en els meus comentaris. I potser el proper dia, qui sap! faig una entrada sense text, amb galeria de imatges.

16 comentaris:

  1. L'home amb samarreta blanca imperi -ha de ser imperi- i acanalada és el de la marca 'España', i ha de dur bigotis forts i pèl en pit, i el barbó li ha de blavejar ni que estigui acabat d'afaitar. Si es posa alguna camisa sobre, ha de ser 'roja', per vindicar allò de 'España, antes roja que rota'.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, Olga! Que els "meus" homes en samarreta no s'assemblen gaire a tots aquests i l'únic que la porta imperi en el meu post és el Marlon Brando, més aviat lluny del que descrius. Sigui com sigui, has fet tota una imatge ben potent en tres línies.

      Elimina
  2. Ei que a mi m'agraden els homes en samarreta, pero no imperi sinó com la de la foto, màniga curta i coll rodó... Mira, què voleu que hi faci... Els trobo sexis així!!!

    Tots amb samarreta...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guai Carme! Sort que algú té els mateixos gustos que jo. Que la Roser diu que també, però sense múscul. Una abraçada.

      Elimina
  3. No entiendo el comentario de Olga, sin ninguna relación con esta publicación, ni su necesidad de ridiculizar haciendo uso de un simple tópico. Por otra parte, en cuanto a pelo en pecho y bigotes, yo no encuentro ninguna diferencia esencial entre la población masculina catalana y la del resto. ¿Me pasa inadvertido algún gen catalán específico, alguna señal de pueblo elegido, una marca catalana imberbe y sin banderas ni colores?
    Por lo demás, Teresa, me he divertido mucho con tu texto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon, no sabia que em llegissis. Gràcies i m'alegra haver-te divertit.
      Potser no m'hi hauria de posar, però igual a l'Olga la meva entrada li ha recordat el tòpic macho ibèric que, ben cert, no en tenen l'exclusiva els espanyols.

      Elimina
  4. Caram, Teresa, quants cafès t'has pres avui? És que et veig molt accelerada...He rigut llegint el teu post.
    Però jo t'he de dir que miro TV3, si fan programes que valguin la pena, però sinó fan res de bo, no tinc cap problema en canviar-e de canal, que en alguns, fan unes sèries ben guapes...
    Això dels vestits dels presentadors , també ho he pensat moltes vegades. No entenc perquè a l'hivern les noies han d'anar com si estiguesin al Carib i a ple estiu, ells han d'anar ben encorbatats...
    Reminiscències del passat, potser sí; i parlant del passat...A mi m'agrada molt parlar de records, perquè si són de vivències agradables, les tornem a reviure quan hi pensem.
    Ostres, veig que t'agraden musculosos...En aquest cas no pots deixar de pensar en els fornits paletes que des de les bastides, tiraven floretes a les noies i no tan noies... El Pierre Brosnan , el James Dean, el Paul Newman ( ui, aquells ulls)tot i que en general, m'agraden més finolis, sense tanta musculatura...Més estil Richard Gere!!!
    Abans d'anar a dormir, pren-t'he una til·la...
    Bona setmana, Teresa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha! Roser. Cafè? tinc insomni, recordes? A vegades m'agrada recordar/recordar-me que la meva sang també bull, encara que amb tanta lletra neutra pugui semblar massa temperada.
      Doncs mira, jo com que em continua faltant temps, si no fan res que m'agradi a TV3, l'apago (es que es de ser inútiles, eh?) i llegeixo.
      El múscul al punt, he dit. Que no es passin que sinó provoquen l'efecte contrari. Ostres, el Richard Gere! És clar que m'agrada! Com és que no m'he recordat d'ell ni ara ni en "Els homes que m'agraden? Bé, a la propera acceleració l'esmento.
      Bona setmana també per tu.

      Elimina
  5. Teresa, en el tema de les televisons coincidim: a casa el 90% del temps de tv se'l reparteixen TV3, 3/24 i c-33. Si no fan res interessant el dedico al zapping, o a alguna pel·lícula que puguin fer en algun altre canal. Massa esports... i tant! Simpatitzo amb el F.C. Barcelona però a vegades en parlen massa. Xerren del Barça encara que no hi hagi notícia.
    Pel que fa a les noies sense mànigues, no seré jo qui em queixi. Si com a compensació els homes han d'anar amb samarreta, tampoc no hi veig l'impediment. I pel que fa al Sala Martín, al Decathlon venen samarretes fluorescets.
    El james Dean, encara que la seva imatge serà sempre de rebel, va morir l'any que vaig néixer. Només vam coincidir 3 mesos en aquest planeta. Com passa el temps!!

    Fita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xavier, si tu i jo som com dues gotes d'aigua! Per la tele que ens agrada, per les vivències de joventut i ara que ja ho sé, també per l'edat, de la qual m'avances en pocs mesos. Si a més a més em recolzes en la causa de les samarretes, ja no puc demanar més. Potser tenim tants records precisament per això: com passa el temps!

      Elimina
  6. No veig TV3 (ací, al Sud, no ens arriba, ens la van llevar) però tots els que has esmentat en cada cas concret m'agraden (el de la foto que poses s'ho val :):):)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Novesflors, no et feia de tan avall, sinó de la frontera. Mea culpa, ara veig per algunes paraules que estava molt clar. Em sap greu que us la llevessin, no ja per TV3, sinó per la manera que ho van fer. I m''agrada que compartim aquests gustos.

      Elimina
  7. Jo penso que son els presentadors els que pateixen calor amb l'americana. Si de cas ja els hi preguntaré quan els vegi...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pobres, doncs ja fa temps que en deuen patir. És hora de reivindicar un canvi!

      Elimina
  8. Hola Teresa!!
    Reivindico solemnement també la petició que els homes amb un punt just de múscul llueixin samarreta blanca de màniga curta. Uff... a mi em recuperarien en part... darrerament no m'agrada tant TV3 i veig altres canals, dels que encara no desapareixen...
    Als que esmentes d'exemples, hi afegiria sobretot Jonathan Rhys Meyers (peli match point de woody allen) i Ashton Kutcher (el efecto mariposa...)
    Salut i bellesa!!!
    Ignasi

    ResponElimina
  9. Uala! Sort del google imatges, sinó no sabria de qui em parles. Veig que el gust per la samarreta blanca de màniga curta i punt just de múscul és universal. Em quedo amb l'Ashton, és guapíssim. El Johnathan té una mirada massa inquietant pel meu gust. Vaja, gràcies per actualitzar la meva llista. Ho tindré en compte a l'hora de muntar la galeria d'imatges. Una abraçada, Ignasi. M'alegra saber de tu.

    ResponElimina